Vandaag is de 3e etappe van de tour de Schalkwijk van start gegaan. In de roze trui mocht Lisa Miltenburg starten. In de gele trui is Sander Nieuwhoff gestart en in de witte trui Thom de Kruijf.  Sander Nieuwhoff heeft vandaag voor het eerst een etappe gewonnen. De afgelopen ritten zijn namelijk allemaal gewonnen door Rens Stokman. Vandaag stond een langere rit op het programma, hij was 14,4 km. In deze rit waren er punten voor het dijk en bergklassement te verdienen. Degene die als eerste finisht krijgt 3 punten, de tweede die finisht 2 punten en de derde krijgt 1 punt. Sander Nieuwhoff heeft de berg en dijk sprint gewonnen. Ook waren er deze rit punten te verdienen voor de bonificatie. De eerste drie gefinishte renners konden 5, 3 en 1 secondes verdienen. Deze zijn gewonnen door Sander Nieuwhoff, Rens Stokman, Loethe de Kruijff.

De rit moest helaas worden gereden onder zware omstandigheden. In het binnenland van Nederland is de tempratuur namelijk al gestegen naar 35 graden Celsius. Hierdoor moeten de rennertjes extra hard hun best doen om het tempo bij te houden. Gelukkig zijn alle rennertjes heelhuids over de streep gekomen. Vanwege de warmte is er besloten dat de activiteiten van vandaag voor de kinderen niet doorgaan.

Gisteravond was er Ter land ter Zee en in de Lucht. De meest bijzondere creaties van fietsen zijn gezien. De deelnemers hebben er flink werk van gemaakt. Leon Berlang heeft gisteren net als 10 jaar geleden gewonnen. De creatieve prijs is gewonnen door Wout van Schaik. Hij heeft op een een-wieler de baan getrotseerd.

Morgen start Sander in het geel, Lisa in het roze en Thom in het wit!

 

#scheetvandeweek

#moemoemoe

#Minitar

#nooootvoorbarkie

#poepbroek

#boei

#teamvirgin

#floeppiehoudvanrood

#hijneuktniet

#losinhethok

#bikkel