NIEUWS

Benieuwd naar de ontwikkelingen binnen de tour? Kijk hier naar de laatste berichten!


 
 
 
4525

Kilometer gereden

 
 
51

Winnaars gehad

 
 
150

Medewerkers

 
 
3150

Pannenkoeken gegeten

 

NIEUWSBERICHTEN

Startlijsten zondag 25 juli

Startlijsten zondag 25 juli

DAGBOEK

Traditiegetrouw wordt het dagboek van de Tour de Schalkwijk geschreven. Een dag verhinderd en niet bij de rit kunnen zijn? Onderstaand leest u alle ins en outs!

Zondag 18 juli

Na een jaar geen tour konden de rennertjes eindelijk weer van start. We begonnen de dag met Romy van Noort, Rosalie van Amerongen en Jolijn de Gier. De nieuwe speaker Joost Geerdes heeft zich bewezen als waardig vervanger van Henk van Gestel. Helaas waren er deze dag ook een aantal valpartijen. Tijdens rit 5 gleed Jomani van zijn trapper net na de brug van van Schaik. Gelukkig stapte hij zelf snel weer op zijn fiets om de rit toch af te maken. Ook Bas bleef niet op zijn fiets zitten en ging onder uit bij de rotonde. Samen mochten ze de rit over doen om een betere tijd neer te zetten. De twee vriendinnetjes/vloggers Emma en Jenna mochten tegen elkaar strijden in de 21ste rit. Jenna heeft deze afgemaakt maar helaas werd Emma niet helemaal lekker tijdens de rit. Na een broodje en wat drinken heeft ook zij een volwaardige rit gereden. Tijdens de 43ste rit vielen helaas ook Loekie Agterberg en Thera Goes bij de nieuwe versmalling op de Jonkheerramweg. In de derde rit heeft Rinse Copier de witte trui kunnen bemachtigen met een tijd van 3 minuten en 15 seconde. Marit Gerritsen start morgen in het roze door een tijd van 3 minuten en 2 seconden. De spannendste rit was de rit tussen Quint Vermeulen en Tijs van Zijl. Quint wist Tijs uiteindelijk op enkele centimeters te verslaan, maar door de gelijke tijd starten beide morgen in het geel.

Maandag 19 juli

Deze eerste etappe werd ingeluid met het uitreiken van de shirts. Rinse Copier startte vandaag in het wit. Ook Marit Gerritsen startte niet in haar gebruikelijke Diks shirt. Vandaag startte zij namelijk in het roze. Tijs van Zijl en Quint Vermeulen kregen samen de gele trui om de schouders deze morgen. De rennertjes zijn veilig langs de nieuwe wegversmalling gekomen. Helaas was de rotonde voor Abdulalmalek Hassan toch iets te druk en maakte hier een flinke val nadat er iemand in zijn wiel fietste. Hij viel op zijn hoofd en heeft voor de zekerheid toch de rit maar in de bezemwagen afgemaakt. Ook was de rotonde voor Fleur van Oort en Abel Schuurman een lastig punt. Zij vielen helaas net voor de eindsprint van de kopgroep samen op de grond. Ze stonden gelukkig snel weer op om samen zonder al te veel schrammen binnen te komen. Een ander obstakel deze rit was een auto die bij de Waalseweg op het parcours belandde. Gelukkig is deze auto snel van de weg gehaald zodat de strijd voor de truien niet verstoord is. Tijs van Zijl heeft bij de Groene weg de eerste sprint voor het bergklassement gewonnen. Hierna volgde Quint Vermeulen op de tweede plek en als derde volgde Thom de Kruijf. Tijs sloeg een gaatje bij Fort Honswijk, maar deze werd toch snel al weer dichtgereden door de rest van de kopgroep. Hiermee behaalde hij de eerste plek voor het bergklassement van vandaag. De tweede plek in deze sprint was erg spannend. Han Koster wist de tweede plek toch net te bemachtigen op een paar centimeters voor Fleur van Oort. Tijs en Quint kwamen samen vanaf de rotonde om zich op te maken voor de einsprint. Toch wisten Thom de Kruijf en Job van Dijk Quint in te halen tijdens de eindsprint. Tijs van Zijl wint deze rit gevolgd door Thom op de tweede plek en Job op de derde plek. Tijs zal hierdoor morgen in het geel starten. Marit Gerritsen zal morgen in het roze starten en Luuk Veld in het wit. De etappe van morgen is 17 km lang die start bij Pand Pannenkoek en eindigt bij de kerk. In deze rit zitten twee sprinten voor het dijkhuisklassement en maar liefst drie sprinten voor het bergklassement.

Dinsdag 20 juli

Na een leuke dag bij het Doornse Gat stonden de renners vandaag weer goed uitgerust bij de start bij Pand Pannenkoek. Tijs van Zijl startte vandaag in de gele trui, Marit Gerritsen begon de rit in de roze trui en Luuk Veld had vandaag de witte trui om zijn schouders. Quint Vermeulen en Han koster reden beide in de groene trui. Vandaag werd er gestreden bij de eerste twee sprints voor het dijkhuisklassement waarvan de eerste gewonnen werd door Thom de Kruijf en de tweede won Quint Vermeulen. Ook waren er vandaag weer sprints voor het bergklassement. De eerste werd gewonnen door Quint Vermeulen, de tweede won Tijs van Zijl en ook bij de derde ging de winst naar Tijs. Tijdens deze rit was er een valpartij bij de eerste berg waar onder andere Luuk van Oort en Floortje Kuik bij betrokken waren en nog een aantal andere renners. Gelukkig hebben al deze renners de rit wel uit kunnen fietsen. Ook bij de tweede berg is er een renner gevallen. De rit werd gewonnen door Quint Vermeulen, maar Tijs behoudt nog steeds de gele trui met nog maar één seconde voorsprong op de nummer twee, Quint Vermeulen. de hekkensluiter van vandaag was Jennah van Leeuwen en met haar werd de één na langste rit van deze week afgesloten. Vanavond gaan de renners spellen spelen bij Middelweerd en morgen is er een overheerlijke brunch met ze alle. Een goede bodem voor de puntenkoers die morgenavond is.

Woensdag 21 juli

Gisteravond hebben de kinderen spellen gedaan bij Middelweerd. Vooral het glijden met de band aan de kraan viel erg in de smaak. Doordat er dit jaar geen slapen bij van Bennekom was, werden de kinderen vanochtend uitgerust wakker en hebben ze lekker gebruncht bij fort Lunet. De rest van de middag konden de renners nog even goed uitrusten en zich voorbereiden op de puntenkoers die deze avond plaats heeft gevonden. Tijdens deze koers zijn alle renners op hun fiets blijven zitten. De punten zijn uitgerekend en de strafsecondes zijn er bij opgeteld. Domcity heeft de ploegenkoers gewonnen en volgens Raoul is hiervoor het geheime recept discipline. Morgen starten de renners de rit bij Pand Pannenkoek. Ze rijden over de provincialeweg, dan de Zuwedijk in, vervolgens gaan over de Lekdijk en weer terug over de provinciale weg, daarna gaan ze via de Schalkwijkse weg naar Kanaaldijk Zuid, terug over de trip en de rit eindigt met de eindsprint op de Jonkheerramweg. ’s Middags gaan de kinderen spelletjes spelen bij de lek.

Donderdag 22 juli

De renners begonnen de rit vandaag bij Pand Pannenkoek. Vlak na de start was er een grote valpartij. Hier waren o.a. Fenna van Dijk, Alaa Hawari en Jop van Dijk. Ook bij de bonificatie sprint bleef David Schaeffer niet op zijn fiets zitten. Helaas maakte hij hier een flinke klapper waarna hij gelukkig wel weer op zijn fiets sprong. De sprinten voor het berg klassement zijn gewonnen door Tijs van Zijl. Quint wist Tijs in te halen bij de sprint voor het dijkhuis klassement en ook bij de sprint voor de bonificatie seconden wist hij te winnen. Hier heeft Quint 5 bonusseconde gehaald wat hem de gele trui bezorgde. Tijs van Zijl behaalde hier de tweede plaats wat hem 3 bonusseconde op leverde en ook Jop bemachtigde een bonificatie seconde. Lisa Middelweerd kwam als eerste meisje binnen vandaag, maar Fleur blijft nog steeds in het roze rijden. Floortje Kuik begon deze rit als gedeeld eerste samen met Luuk Veld. Met deze etappe is ze ver uitgelopen waardoor zij morgen als enige in het wit start. Vanmiddag gaan de kinderen gezellige naar de lek voor de SooS spelletjes middag waar er overheerlijke hamburgers worden gebakken door de reken commissie. Morgen begint de rit weer bij Pand Pannenkoek. Deze rit zal 14,3 km lang zijn.

Vrijdag 23 juli

Gister hebben de renners met veel plezier de spelletjesmiddag van SooS casafina beleefd. Vandaag starten de renners weer bij Pand Pannenkoek. Op deze vrijdag fietste Floortje Kuik in de witte trui omdat haar concurrent Luuk Veld gevallen was. Thom de Kruijf startte in de rode trui. Tijs van Zijl startte vandaag in de groene trui deze had hij de hele week nog niet aangehad, omdat hij de hele week in de gele fietste. De roze trui ging vanmorgen om de schouders van Fleur van Oort die een halve minuut voorsprong had. De strijd om de gele trui is spannend. Vandaag mocht Quint Vermeulen deze mooie trui dragen. Deze rit begon bij Pand Pannenkoek waarna de renners door fietste richting de Schalkwijkseweg. Hierna gingen de renners rechts de Kanaaldijk-Zuid op en hierna links de Trip op vervolgens rechtdoor de Lange Uitweg doorrijden waarna de renners links gaan de Achterdijk in. Hierna was te zien hoe Tijs van Zijl de dijkhuis sprint won bij de Groene weg. Over deze streep kwam als tweede Quint Vermeulen en als derde Jop van Dijk. Via de Lekdijk bereikte de renners fort Honswijk waar er gestreden werd voor de tweede sprint van het bergklassement van vandaag. Ook hier was Tijs als eerste over de lijn. Het waren ook weer Quint en Jop die hem volgde in deze sprint. Voor Tijs verliep de rit gesmeert, want ook de eindsprint won hij met maar liefst 2 seconde voorsprong. Vandaag waren er gelukkig geen valpartijen. Alle kinderen gaan vanmiddag naar Vreeswijk voor de Vossenjacht waar ze letters zullen moeten verzamelen om het woord te vormen. Morgen zal de rit starten bij de Sint Michiel kerk waar de renners zich zullen op maken voor de langste etappe van 17,2 km.

Zaterdag 24 juli

Na de rit van gister van 14,3 km, stond ons vandaag de langste rit van de week te wachten. Deze is maar liefst 17,2 km lang. Na de start op de Jonkheer Ramweg maakten de renners zich op voor de belangrijke tussensprint voor bonificatieseconden op de Schalkwijkseweg. De sprint werd gewonnen door Tijs van Zijl gevolgd door Quint Vermeulen en Thom de Kruijf. Hierna was het tijd voor het dijkhuisklassement. Tijs won deze sprint waardoor hij nu het dijkhuisklassement van 2021 op zijn naam mag zetten. Tweede bij deze sprint was Quint Vermeulen waarop Thom de Kruijf hem volgde. Kort na deze sprint kwamen de renners bij de sprint voor het bergklassement. Hier kwam Tijs weer het eerst over de streep. De tweede in deze sprint was Jop van Dijk en Thom de Kruijf behaalde in deze sprint de derde plek. Bij de spoorbrug was dit keer Jop van Dijk de eerste in de sprint voor het bergklassement. Tweede was hier Quint Vermeulen en als derde Han Koster. In deze rit waren maar liefst drie sprinten voor het bergklassement te vinden. De derde en laatste sprint voor het bergklassement van TDS 2021 was te vinden bij Fort Honswijk. Deze werd gewonnen door Jop van Dijk met Tijs van Zijl als tweede en Han Koster als derde over de streep. Floortje kwam als eerste negenjarige over de finish vandaag wat betekend dat zij in het wit mag rijden tijdens de laatste tijdritten morgen. Fleur van Oort mocht vandaag weer starten in de roze trui. Ook in deze rit heeft zij weer bewezen beste meisje te zijn toen zij als eerste meisje voor Marit Gerritsen binnen kwam. Tijs won de eindsprint vandaag weer waardoor hij nu 6 seconden voor staat op Quint Vermeulen. Morgen maken wij ons op voor de laatste tijdritten van de Tour de Schalkwijk van 2021. Hier nemen wij ook meteen afscheid van de tweede oudste mannen van de Coördinatie, Thom van Rooijen en Jules Steultjens.

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA!

 

SPONSOREN / PLOEGEN 2021