PLOEGENINDELING

Benieuwd hoe de ploegen zijn ingedeeld dit jaar? Hieronder vind je de trotse sponsor, hun rennertjes en de ploegleiders die de kinderen begeleiden.


ploegenindeling_HAD

H.A.D.

De ploeg van: Gijs van Schaik & Mieke van Paassen
Ploegleiders: Fleur Peek & Danny van Vliet

H.A.D. is sinds 2008 een officiële Tourploeg, helaas hebben ze tot op heden nog geen overwinning op hun naam kunnen schrijven. In 2010 leken ze het kampioenschap te pakken maar door een uitgevallen renner werden ze net tweede.


Kruif auto

DE KRUIF AUTO’S

De ploeg van: Wilco & Joske de Kruif
Ploegleiders: Laura van Wijngaarden & Yannic Hoonhoud

De Kruif Auto’s is sinds 2016 een officiële Tourploeg. In 2017 wisten ze de tweede treden van het ereschavot te betreden. Is het in 2021 tijd voor een stapje hoger op? Of zullen zij de 51e Tour de Schalkwijk weer naast de hoogste trede van het ereschavot staan?


ploegenindeling_Toekomst Vastgoed

TOEKOMST VASTGOED

De ploeg van: Bart Warmer & Heidi Hoogveld
Ploegleiders: Marit Uijttewaal & Niek Kuijer

Toekomst vastgoed is sinds 2020 een officiële Tourploeg. Door corona mochten we in het debuutjaar van Toekomst Vastgoed als sponsor nog niet fietsen.. De sportoutfits moesten dus nog even terug de kast in. Misschien zorgt dat in de 51e Tour de Schalkwijk voor extra motivatie?


ploegenindeling_Diks Fruitbedrijf

DIKS FRUIT BEDRIJF

De ploeg van: Kees & Astrid Diks
Ploegleiders: Jordy Hommelberg & Mat van Schaik

Diks Fruit bedrijf is sinds 2012 een officiële Tourploeg. Na twee jaar inkomen en proberen hebben ze in 2014 de slag te pakken. Ze zeggen ook wel ‘3 keer is scheepsrecht’ want in 2014 slepen Kees en Astrid hun eerste kampioenschap binnen, onder toeziend oog van ploegleiders Robbie Peek en Viva van Jaarsveld. Daarnaast won dochter Nienke Diks in het eerste jaar als officiële Tourploeg de roze trui.


ploegenindeling_Copier

COPIER SCHILDERWERK

De ploeg van: Herman & Margret Copier en Aswin Copier & Carmen Kienhuis
Ploegleiders: Rob van Schaik, Martijn Uijttewaal & Danique Odijk

Copier is een officiële Tourploeg sinds 2005. In 2010 wisten ze de hoogste trede van het ereschavot te betreden. De andere jaren zijn ze bijna op alle verschillende rangen van het ploegenklassement geëindigd. Alleen 3e, 8e en 11e ontbreken nog in het rijtje.


ploegenindeling_Van Schaik

VAN SCHAIK

De ploeg van: Sjaak van Schaik & Ad en Jolanda van Schaik
Ploegleiders: Luc Copier, Siem Kuijer & Nancy Swuste

Van Schaik is sinds 2010 een officiële Tourploeg. Datzelfde jaar zat Lenneke ten Böhmer in het team: Lenneke wist als eerste meisje ooit de Tour de Schalkwijk op haar naam te schrijven. Helaas was dat nog niet genoeg voor een kampioenschap. Dat volgde pas een aantal jaar later in 2016. Dit jaar met Kaylee Swuste, het tweede meisje dat een Tour de Schalkwijk mocht winnen.


ploegenindeling_Domcity

DOMCITY

De ploeg van: Raoul Endeveld & Astrid Hommelberg
Ploegleiders: Wessel Peek & Jennifer Groenen

Domcity is een officiele Tourploeg sinds 2018. Helaas hebben ze nog geen kampioenschap op hun naam mogen schrijven. Wel heeft geweldenaar Max Gruters in 2019, tussen al het geweld van de kopgroep, de eerste etappe overwinning voor Domcity binnengehaald. Zo’n overwinning smaakt natuurlijk naar meer!


ploegenindeling_ID310

ID310

De ploeg van: Mark Bliekendaal & Anushka Derks en Martijn Geerdes & Janneke Baars
Ploegleiders: Stan Uijttewaal & Nienke Diks

ID310 is een officiële Tourploeg sinds 2009. ID310 heeft twee kampioenschappen op zijn naam staan, in 2011 en 2017. In beide jaren pakte zij ook de gele trui (Siem Kuijer in 2011 en Bjorn de Klerk in 2017). Dubbel feest dus!


Prorepair

PROREPAIR

De ploeg van: Jeroen Toonen & Liesbeth van der Horst
Ploegleiders: Lucia Breedijk & Ramon Wieman

ProRepair is sinds 2001 een officiële Tourploeg. Zij hebben sindsdien twee overwinningen op hun naam mogen schrijven: 2004 (toen nog ToonenvanBuren) en 2015. Wist je dat er door de jaren heen twee actieve olympiërs voor deze ploeg gefietst hebben? Robin de Kruijf (ToonenvanBuren) en Jan Willem van Schip (ProRepair).


ploegenindeling_De Kruijf Tenten

DE KRUIJF TENTEN

De ploeg van: Jan & Kitty de Kruijf en Dennis & Kirsten de Kruijf
Ploegleiders: Julia van den Akker & Daan Stokman

De Kruijf Tenten is een officiële Tourploeg sinds 1997. Ze hebben het meest ervaring van de actieve sponsoren en stonden al meerdere malen op de hoogste trede van het ereschavot. De eerste keer was in 1998, daarvan volgden nog drie kampioenschappen in de jaren 2003, 2009 en 2019. Wist je dat Jan Willem van Schip en Siem Kuijer allebei het Tourdebuut maakten in deze ploeg en later beide twee keer de tour wonnen?


ploegenindeling_SooS Casafina

SOOS CASAFINA

De ploeg van: Mark van der Ven & Tjeerd van der Gun
Ploegleiders: Bas Copier & Julia Vergeer

SooS Casafina is sinds 2014 een officiële Tourploeg. Wist je dat de Soos is begonnen als noodploeg? Zij zouden eigenlijk maar voor 1 jaar sponsor zijn maar door de blijvende grote toestroom van renners is de SooS een vaste aanwinst voor de tour geworden. Helaas hebben ze tot op heden nog geen overwinning op hun naam kunnen schrijven, wellicht komt daar dit jaar verandering in.

NIEUWS

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA!

 

SPONSOREN / PLOEGEN 2021