Beste Tourvrienden,
Na overleg met de Gemeente Houten is duidelijk geworden dat er helaas geen 51e Tour de Schalkwijk gereden kan worden dit jaar. Wij hadden niets liever gehad dan het mooie 50-jarig jubileum dit jaar voort te zetten in een spannende, competitieve maar bovenal leuke 51e editie. Toch is er één factor dat ten alle tijden voor gaat: de gezondheid van alle renners, toeschouwers en medewerkers. We moeten dus nog even geduld hebben maar onthoud: een 51e Tour de Schalkwijk gaat er hoe dan ook komen. Niet over twee maanden, niet dit jaar maar wel als alles volgend jaar weer op een verantwoorde manier kan plaatsvinden. Toch willen wij dit jaar de Tour niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom gaan we in het eerste weekend van de Tour van zaterdag 18 tot en met maandag 20 juli, op een verantwoorde manier, een Tour activiteitenweekend organiseren.
🤸‍♀ Wat houdt dat Tourweekend in? 🤸‍♂ In dat weekend zal er elke dag een middag- en avond activiteit zijn. Om het op een verantwoorde manier te organiseren zijn wij in direct contact met de Gemeente Houten om ervoor te zorgen dat dit weekend volledig volgens RIVM richtlijnen kan verlopen. De exacte invulling van de activiteiten en tijden worden op een later moment bekend gemaakt. Voor dat het Tourweekend plaatsvindt zullen we altijd kijken of de opzet op dat moment ook tegen de RIVM richtlijnen kan plaatsvinden.
✍ Mee doen aan dit Tourweekend? ✍ Dat kan! Maar let op: we houden hier dezelfde inschrijfregels aan zoals we dat met de normale Tour de Schalkwijk doen. Weet je niet wat die regels zijn? Wees gerust die delen we tegelijkertijd met het inschrijfformulier. Het inschrijfformulier wordt op zaterdag 6 juni gedeeld op deze pagina, op de website, in de Schalkwijkse berichten en in de Spar.
📣 Extra toevoeging 📣 – Wij snappen dat het voor alle renners die dit jaar voor het laatst mee mochten fietsen extra zuur is. Daarom gaan wij ons best doen om voor deze groep volgend jaar een tegemoetkoming te organiseren. Daarvoor zijn nog geen concrete plannen. Die plannen worden niet nu maar volgend jaar ver voorafgaand aan volgende Tour bekend gemaakt.
Laten we er met zijn allen toch nog een leuke maar bovenal verantwoorde en gezonde zomer van maken met een klein Tour de Schalkwijk tintje. We houden jullie op de hoogte!
Sportieve Groet,
De Coördinatie