Nog drie nachtjes slapen en het is zover. De 49-ste Tour de Schalkwijk biedt al een zonnig perspectief  want de weergoden lijken Schalkwijk voorlopig gunstig gezind. Om al vast in de stemming gekomen, heb het prachtige magazine aandachtig doorgenomen. Mooie bijdragen gelezen van de eerste winnaar Hans Schevers, de winnende Tour van Bjorn, het gedicht van Marjolein Kool niet te vergeten en natuurlijk ook het verhaal  van Nienke Diks. En nog veel meer lezenswaardigs!

 

Zelf mocht ik ook wat herinneringen voor het in fraai papier gedrukte magazine op papier zetten. Wanneer ik geregeld rijd langs de vier meter hoge wielerfiets die bij de spoorwegovergang tijdelijk een plek heeft gekregen, krijgen de Tourkriebels meteen bij mij de overhand. Het is niet voor te stellen dat we volgend jaar al aan de jubileumeditie toe zijn, want dan staat de vijftigste editie van onze mooie wielerronde op het programma.

 

Maar eerst de 49-ste uitgave die ook voor onze speaker Henk speciale betekenis gaat krijgen maar dat legt hij zelf nog wel een keer uit.  Hoe dan ook, ik heb al volop rennertjes zien trainen met hun ploegleiders en er zijn al kennismakingsavonden geweest bij de rennertje thuis waarbij druk ijsjes werden geconsumeerd, zo heb ik uit betrouwbare bron te horen gekregen. Op die manier is er al snel een vertrouwelijk contact tussen de deelnemers en hun sponsors. De stemming zit er dan al goed in.

 

Aan een prognose durf ik, drie dagen voor  de start op zondagmiddag,  niet te wagen, daar kunnen we na de eerste tijdrit misschien wat meer over schrijven. Op mijn vertrouwde stekkie op de hoek Ramweg/Lagedijk zal ik me dagelijks installeren en dan maar hopen dat er niemand uit de bocht vliegt op die plek. Met pen en papier aan de hand gaan we met buren en familie de individuele tijden netjes bijhouden. En na afloop weten we dan wie de eerste truien van Tour 2018 in ontvangst mogen nemen.